Категории

Категории

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Относно: използването на интернет страницата www.bonjour.bg 

В сила от 18.05.2018 г.

Последно изменена на 18.05.2018 г

ВЪВЕДЕНИЕ

Извършвайки дейността си, “Национални Дистрибутори ” ЕООД, ЕИК 000646284, със седалище и адрес на управление: гр.София, Ж.к. Красна поляна 3 част,бл.31А   („Дружеството“, „ние“, „нас“),  обработва информация, между която и такава, представляваща лични данни. 

Тази интернет страница www.bonjour.bg се притежава от “Национални Дистрибутори“ ЕООД  и се управлява от Дружеството в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”). 

Настоящата Политика има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни в качеството си на администратор, както и за Вашите права. Дружеството се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на интернет страницата си. 

Защитата на личните данни е от изключителна важност за нас. Дружеството не продава вашите данни на други дружества или лица. Ако предоставяме Вашите данни на трети лица, то това са наши изпълнители, които обработват информацията от наше име, следвайки инструкциите ни и прилагайки нашия стандарт за защита на личните Ви данни. Ние се стремим да бъдем максимално ясни, конкретни и прозрачни в информацията относно обработването на личните Ви данни, която Ви предоставяме.

КАКВО СА ЛИЧНИ ДАННИ

Лични данни са всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице (като електронен адрес, имена, възраст, дата на раждане, телефон и други).

Лични данни, разкриващи раса или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации и обработка на генетични данни, биометрични данни с цел еднозначно идентифициране на физическо лице, здравето или данните относно сексуалния живот или сексуалната ориентация на физическо лице са специална категория лични данни. Дружеството не обработва такава информация за Вас.

СЪБИРАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Дружеството  събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са нужни на Дружеството за изпълнение на предоставяне на услугите и стоките. Данните Ви служат за управление на Вашия профил в интернет страницата ни и управление на Вашите покупки. Също така могат да бъдат употребявани за статистически цели, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на дружеството. 

По-долу са изброени примери за видовете лична информация, които дружеството може да събира, както и за начините, по които можем да я използваме. Подробна информация за различните видове данни, които се събират, ще намерите, когато използвате съответната услуга и предоставяте информация на Дружеството.

КАКВА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ СЪБИРАМЕ

- При създаване на Профил, регистриране на интернет страницата ни, купуване продукт, сключване на договор - имената Ви; електронния Ви адрес; адрес за доставка на поръчаните от Вас стоки;
- За управление на достъп и идентифициране на профила Ви – електронен адрес и парола;

- Детайли за плащане и защита на данните Ви, свързани с плащането – електронен адрес, номер на клиент, номер на телефон, адрес за фактура, адрес за доставка, информация, свързана със средството за плащане, сума на покупката и честота на извършваните покупки;
- За издаване на фактура и обработването й – имената Ви
, ЕГН, адрес за фактура, адрес на доставка, електронен адрес, използвано средство за плащане, информация за банкова карта и/или банкова сметка, сума на плащането и продукт/и, дата на покупката;
- Участие в онлайн проучване и други маркетинг дейности - различни видове информация, включително, но не само името ви, пощенския ви адрес, телефонния ви номер, email адреса ви, начина, по който предпочитате да се свързваме с Вас, история на покупките и търсенията Ви;

- За отстраняване на недостатъци на закупени от вас стоки, рекламации и жалби - имената Ви, електронния Ви адрес, продуктите, които са купени; пощенски адрес, информация относно рекламацията/жалбата и засегнатия продукт/и;
- Когато споделяте информация за продукти със своето семейството и приятелите си, изпращате продукти за подарък, или каните някого да се присъедини към вас в наши форуми, дружеството може да събира информацията, която предоставяте за тези хора като имената, пощенските им адреси, email адресите и телефонните им номера
(моля да се уверите, че имате съгласието на тези хора, да споделяте личните им данни с нас и евентуално да получават съобщения и информация от вас и/или нас);

Предоставянето на точна и коректна информация за вас е необходимо за сключването на договор между нас и изпълнението на поръчката ви. В случай, че не ни предоставите коректно вашите лични данни, това може да доведе до проблеми при изпълнението на поръчката, до невъзможност да упражните някои от правата си, както и до неизпълнение на нашите законови задължения, например по документиране и надлежно осчетоводяване на извършената продажба.

ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ

Основните дейности, цели и основания, които са свързани с обработване на личните данни за дружеството  са:

- Дейности по управление на електронния ни магазин:

-- ние обработваме вашите данни за целите на изпълнение на направена от Вас поръчка/и от електронния магазин www.bonjour.bg  на основание сключването на договор между нас;
-- ние
обработваме вашите данни за целите на системата ни за предотвратяване на измами във връзка с извършеноплащане при покупка от елетронния магазин, на основание защита на нашия правен интерес;

-- ние обработваме ваши данни за целите на осчетоводяване и фактуриране на покупките Виот електронния магазин на основание законовото ни задължение за това;


-- ние
обработваме ваши данни, свързани с управление на Вашия профил и достъпа Ви (идентификация) до електронния магазин, на основание легитимния ни интерес да извършваме нашата търговска дейност;

- Маркетинг дейности на Дружеството:

-- Ние обработваме ваши данни за да Ви изпращаме информация за продукти и услуги и рекламни съобщения на основание дадено от Вас съгласие.

Личната информация, която събираме, ни позволява да Ви държим в течение относно най-новите ни продукти и предстоящи събития. Тя ни помага и да подобрим услугите, съдържанието и рекламата ни. В случай че не желаете да фигурирате в списъка ни с адреси, можете да се отпишете по всяко време като актуализирате предпочитанията си в профила и на интернет страницата.

Използваме лична информация, защото тя ни помага в разработването, доставката и усъвършенстването на продуктите, услугите, съдържанието и рекламата ни.

Възможно е периодично да използваме личната Ви информация, за да изпращаме важни съобщения като известия относно покупките Ви и промени в правилата, условията и различните ни политики.

Възможно е и да използваме личната Ви информация за вътрешни цели като проверки, анализ на данни и проучвания за усъвършенстването на продуктите, услугите и комуникацията с клиентите.

В допълнение Вашите данни се обработват от дружеството и за целите на:

- Установяване на аномалии, рекламации, свързани с продукти, на основание легитимния интерес;
- Въпроси, отправени към нас, свързани с продукти;
 

COOKIES И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ

Употреба на бисквитки (cookies)

Какво са бисквитки (cookies)?

Бисквитките (Cookies) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашия интернет браузър (данни за използван език, време на връзка, посетени интернет страници) или твърд диск при посещение на сайта. Ние можем да ги консултираме във връзка с последните Ви посещения, за да подобрим и улесним Вашето търсене. Параграфите по-долу имат за цел прозрачност да Ви дадат необходимата и изчерпателна информация за бисквитките, които Декатлон използва на интернет страницата си. Ние Ви обръщаме внимание върху факта, че ако споделяте използването на Вашето устройство с други лица е възможно да се промени и персонализирания характер на действие на бисквитките.

Какви са типовете бисквитки, които се използват ?

Интернет страницата използва бисквитки за да улесни навигацията Ви. Следните бисквитки се използват:

- Бисквитки, необходими за функциониране на Вашето търсене, които Ви дават възможност да използвате основните функционалности като управление на „пазарна кошница“ и поддържат възможна идентификация Ви през цялото търсене;
- Персонализиращи бисквитки, които Ви дават възможност да посещавате интернет страниците по персонализиран начин според предишните Ви посещения, покупки и др. Позволяват Ви да намерите по-бързо офертите, които най-много Ви подхождат;

- Рекламни бисквитки, които Ви позволяват да получавате оферти от дружеството на интернет страници на външни партньори

Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към производителя на Вашия интернет браузър за информация относно съответните настройки.

Дружеството  не носи отговорност, ако интернет браузър, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им, е възможно да се наруши функционирането на сайта.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. Дружеството  не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия на трети лица. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

РАЗКРИВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

В дадени случаи Национални Дистрибутори ЕООД може да разкрива определена лична информация пред стратегически партньори - подизпълнители, които работят с нас като предоставят продукти и услуги, свързани с дейността на Дружеството или помагат на дружеството  в маркетинга към клиентите. Личната информация ще бъде споделяна от нас само с цел усъвършенстване продуктите, услугите и рекламата ни или например за целите на доставка на поръчаните от вас продукти; тя няма да бъде споделяна с трети страни за техни маркетингови цели. 

За случаите, в които Национални Дистрибутори ЕООД  споделя информация за Вас с трети лица, Дружеството има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това. Вашите данни се считат за поверителни и за нашите партньори.

Възможно е да се наложи – по закон, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на обществени и правителствени органи в или извън Вашата страна на местоживеене – дружеството да разкрие личната Ви информация. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно.

Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че такова разкриване е обосновано необходимо за прилагането на нашите правила и условия, или за да защитим своите дейности или потребители. Освен това, в случай на реорганизация, сливане или продажба е възможно да прехвърлим всякаква и цялата събрана лична информация на съответната трета страна.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Национални дистрибутори ЕООД взима предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Онлайн услугата – ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН използва кодиране чрез защитени способи на всички уеб страници, на които се събира лична информация.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи.

Всички служители на дружеството  са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът имдо данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на съответните им задължения.

СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Ще задържим личната ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика за защита на личните данни, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно.Така например, ние ще съхраняваме данни за вашите покупки и извършени плащания за период от 10 години, считано от извършването им, защото имаме законово задължение за това, съгласно Закона за счетоводството.

ВАШИТЕ ПРАВА ВЪВ ВРЪЗКА С ДАННИТЕ ВИ

Ако сте предоставили Ваши лични данни на Национлани дистрибутори ЕООД, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

- да проверите точността, пълнотата и актуалността на информацията Ви за контакт, като влезете във Вашия профил в интернет страницата www,bonjour.bg;
- право на достъп до личните Ви данни, обработвани от дружестовто;

- право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;
- правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;
- право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на директния
маркетинг, в т.ч. и профилиране свързано с директния маркетинг, като получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации;

- право да получавате в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат личните данни, които обработваме за вас. Също така имате правото да прехвърлите тази данни на друг администратор на лични данни, когато това е технически възможно и отговаря на изискванията на закона.

- право на жалба до Комисия за защита на личните данни (гр. София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров 2, www.cpdp.bg, e-mail: kzld@cpdp.bg, тел. 02/9153518), ако считате, че са нарушени Вашите права за защита на данните.

Ако искате да упражните правата си или да изявите отказ от получаване на електронния бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на съобщение на dataprotectionbg@bonjour.bg или чрез изпращане на писмо на пощенски адрес: гр.София, Ж.к. Красна поляна 3 част,бл.31А,

Имайте предвид, че горепосочените ваши права могат да бъдат ограничени при определени обстоятелства, съгласно приложимия закон. Освен това можем да откажем да обработваме заявки, които се повтарят неоснователно, изискват несъразмерни технически усилия, застрашават поверителността на други потребители и др..

Упражняването на Вашите права, когато те не са повтарящи се и неоснователни, не е обвързано със заплащане на такса.

ДЕЦА

Не събираме лична информация от деца на възраст под 14 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 14 години, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното настойничество са дали данните си на Национални Дистрибутори ЕООД, свържете се с нас на посочените адреси за контакт в настоящата политика. Ние ще изтрием информацията в най-кратък срок.

ВАЛИДНОСТ И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА

Възможно е периодично да актуализираме своята Политика за защита на личните данни. При промяна в настоящата политика, на уеб сайта ни ще бъде публикувано съобщение, както и актуализираната Политика за защита на личните данни.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

На имейл адрес: dataprotectionbg@natdist.com 

По пощата: Национални Дистрибутори ЕООД , гр.София, Ж.к. Красна поляна 3 част,бл.31А

 

 


Продуктът беше успешно добавен за сравнение