Лятото е сезон, който всички очакваме с нетърпение, но той носи със себе си и редица предизвикателства за кожата на лицето.

Повишените температури, интензивното слънце и високата влажност могат да доведат до различни кожни проблеми. Ето няколко съвета за грижа за кожата на лицето през лятото, които ще ви помогнат да поддържате здрав и сияен вид, използвайки подходящи козметични продукти.

Защита от слънцето

Слънцезащитата е най-важната стъпка в лятната грижа за кожата. Ултравиолетовите (UV) лъчи могат да причинят преждевременно стареене, пигментация и дори рак на кожата.

• Използвайте слънцезащитен крем с широк спектър (защитаващ както от UVA, така и от UVB лъчите) с фактор (SPF) минимум 30. Нанесете го щедро на лицето и повторете нанасянето на всеки два часа или след плуване и изпотяване. Изберете от продуктите, които сме подбрали за вас.

Хидратация

Хидратацията на кожата на лицето е важна за всеки сезон, но лятната топлина може да доведе до допълнителна дехидратация.

Използвайте хидратиращи кремове и серуми с леки формули, които не запушват порите.  Опитайте нашите хидратиращи продукти, които проникват дълбоко и освежават кожата.

Почистване

През лятото кожата произвежда повече себум (мазнина), което може да доведе до запушване на порите и поява на акне.

• Мийте лицето си два пъти на ден с лек почистващ гел или пяна, подходящи за вашия тип кожа. Нашите почистващи продукти са създадени да премахват замърсяванията без да изсушават кожата.

• Избягвайте агресивни почистващи продукти, които могат да изсушат кожата и да стимулират още по-интензивно производство на себум.

Ексфолирайте кожата веднъж или два пъти седмично, за да премахнете мъртвите клетки и да предотвратите запушване на порите. Препоръчваме нашите нежни ексфолианти, които ефективно почистват без да дразнят кожата.

Допълнителни съвети

• Избягвайте прекалено дългото излагане на слънце, особено между 10 и 16 часа, когато UV лъчите са най-силни.

• Използвайте продукти с антиоксиданти, като витамин С, които помагат за неутрализирането на свободните радикали, предизвикани от слънчевите лъчи.

Поддържането на здравето и красотата на кожата през лятото изисква малко повече усилия, но с правилните козметични продукти може да се постигне сияен и свеж вид. Следвайки тези съвети и използвайки нашите препоръчани продукти, ще можете да се наслаждавате на лятото, без да се притеснявате за състоянието на кожата си.