Чудите ли се как да постигнете хидратирана кожа?

Следвайте нашите съвети, които ще ви помогнат в пътя към блестящ и еластичен вид на лицето.

1. Изберете подходящ крем за лице.

Кремът трябва да отговаря на вашия тип кожа и да осигурява дълготрайно овлажняване. За суха кожа са подходящи по-плътни и подхранващи кремове, които съдържат масла, докато за мазна изберете лек крем. Ако кожата ви е смесена заложете на  балансиран крем, с лека текстура.  За нормална кожа са подходящи кремове с лека текстура, които поддържат естествения баланс на влагата. За чувствителна кожа е подходящ хипоалергенен и без аромати крем, който съдържа успокояващи съставки като лайка. Избягвайте продукти с алкохол, аромати и парабени.

2. Използвайте серуми с хиалуронова киселина.

Хиалуроновата киселина задържа до 1000 пъти собственото си тегло във вода, което я прави изключително ефективна за хидратиране на кожата. Също така тя помага за изглаждане на неравностите по кожата и подобрява текстурата ѝ, като същевременно редуцира фините линии и бръчки. Серумите с нея са подходящи за всички типове кожа и не запушват порите. Включете ги в рутината си и се насладете на красива кожа.

3. Използвайте маски за лице с хидратиращи съставки.

Маските за лице с хидратиращи съставки са едни от най-ефективните начини да осигурите на кожата си дълбоко подхранване.  Изключително полезни са за сухата кожа, за да бъде мека и еластична. Съставките като хиалуронова киселина, глицерин и алое вера помагат за задържането на  влагата в кожата.. Независимо дали кожата ви е суха, мазна или чувствителна, те са изключително ценна  добавка към вашата рутинна грижа за кожата.

4. Ексфолирайте кожата с нежни продукти и избягвайте агресивни почистващи продукти за лице.

Редовната ексфолиация отстранява мъртвите клетки и осигурява по-добро абсорбиране на овлажняващите продукти. Подбирайте нежни продукти и не забравяйте, че прекомерната ексфолиация може да наруши естествения баланс на влагата на вашата кожа. Избягвайте агресивните химикали, които могат да отнемат естествената влажност на кожата.

Поддържането на здрава кожа изисква правилен подход и постоянство, за да бъдат резултатите трайни и видими. С подходящата грижа и правилните продукти кожата ви може да бъде еластична и красива. Следвайте  нашите съвети и вашата кожа ще ви се отблагодари за усилията с естествен блясък.

Не забравяйте, че здравата кожа е хидратираната кожа!