За да добавите артикул към списъка с любими продукти, е необходимо да влезете в профила си или да се регистрирате, ако нямате такъв.

Парфюми

Настрой низходяща посока
на страница
Настрой низходяща посока
на страница

От древните ритуали до модерните парфюмерийни къщи, историята на парфюмерията е завладяваща история за майсторство, лукс и непреходната привлекателност на аромати, които надхвърлят времето и пространството.

Произходът на парфюмерията може да бъде проследен до древните цивилизации на Месопотамия и Египет. Ароматът под формата на ароматни смоли и масла играе жизненоважна роля в религиозните церемонии и погребалните ритуали по онова време.

Парфюмерията намира своите ранни търговски корени в Древна Гърция. Град Атина се превръща в център за производство и търговия на парфюми с квалифицирани парфюмеристи. Гърците въвеждат концепцията за използването на парфюм като лично украшение, отбелязвайки преминаването от чисто церемониална му употреба.

В разгара на Римската империя парфюмерията достига нови висоти на екстравагантност. Римляните ароматизирали телата, дрехите и домовете си с различни аромати, превръщайки парфюма в символ на богатство.

Ренесансът носи подновен интерес към личния външен вид и лукса. Италианските и френските дворове прегръщат парфюмерията с ентусиазъм, а майстори парфюмеристи създават аромати за кралските особи и елита. Дворът на Луи XIV, „Кралят Слънце“, става синоним на екстравагантната употреба на парфюми, отбелязвайки началото на френската парфюмерийна индустрия.

Индустриалната революция през 19 век бележи значителна повратна точка за парфюмерията. Напредъкът в химията води до синтеза на ароматни съединения, което позволява масовото производство на парфюми.

Съвременната парфюмерия е свидетел на вълна от иновативни формули. Сега парфюмеристите използват авангардна технология и усъвършенствани методи за извличане, за да създадат уникални и сложни аромати. Молекулярната дестилация и методите за устойчиво извличане са революционни в начина, по който се създават аромати.

Ароматите с уелнес предимства придобиват популярност. Аромати, вдъхновени от ароматерапията, наситени с етерични масла, известни със своите терапевтични свойства, имат за цел да подобрят настроението, да намалят стреса и да насърчат цялостното благосъстояние.

Bonjour – кажи здравей на любимия си аромат!