За да добавите артикул към списъка с любими продукти, е необходимо да влезете в профила си или да се регистрирате, ако нямате такъв.

Коса

Настрой низходяща посока
на страница
Настрой низходяща посока
на страница

Нежната грижа за косата се разгръща като вечна сага. От билковите инфузии на древните цивилизации до авангардните еликсири на днешния ден.

На всички континенти цивилизациите са вливали в своите практики за грижа за косата мъдростта на билките и естествените есенции, признавайки присъщата връзка между красотата и щедростта на природата.

Древните гърци и римляни са използвали терапевтичните качества на билките в грижата за косата. Билкови смеси, приготвени с градински чай, розмарин, лайка, лавандула и много други са били приветствани заради възстановяващите и подхранващи свойства.

През средновековието грижата за косата придобива духовно измерение. Инфузиите на ботанически растения, съчетани с религиозни ритуали, превръщат грижата за косата в свещена практика. Смятало се, че масла като розмарин и мащерка пречистват и ободряват както косата, така и духа, демонстрирайки сливането на красота и цялостното благополучие.

По времето на Ренесанса на помощ в грижата за косата се появява алхимията. Дестилациите на екзотични цветя и скъпоценни масла се превръщат в предпочитани еликсири за елита. Грижата за косата надскача нуждата от поддържане на хигиена, като включва използването на луксозни смеси, за които се смята, че подхранват косата от корена до върха.

Навлизайки в днешните времена, грижата за косата се разгръща в разнообразен пейзаж от продукти, които могат да задоволят индивидуалните нужди и предпочитания на всеки. В момента разполагаме с шампоани, балсами, маски, серуми, масла, различни терапии, които помагат на всички видове коси да изглеждат по най-добрия възможен начин.

Все повече се обръща внимание и на скалпа, откривайки че здравият скалп е в основата на красивата коса. От ексфолиращи продукти до подхранващи серуми, акцентът е върху създаването на оптимална среда за растеж на косата и цялостно благосъстояние.

Естествените съставки, растителните екстракти и екологичните опаковки все повече преобладават във формулите на съвременните продукти за грижа за косата.

 

Независимо каква е твоята коса, права или къдрава, боядисана или с естествен цвят, ние от Bonjour сме тук за да се погрижим за нея.

Bonjour – кажи здравей на здравата коса!