За да добавите артикул към списъка с любими продукти, е необходимо да влезете в профила си или да се регистрирате, ако нямате такъв.

Грим

Настрой низходяща посока
на страница
  1. Лак за нокти Gel Nail Colour
    essence
    Лак за нокти Gel Nail Colour
    8 мл.
    С гланцово покритие
    As low as 3,19 лв.

    Избери цвят

  2. Коректор за лице Stay All Day 14h
    essence
    Коректор за лице Stay All Day 14h
    7 мл.
    С матово покритие
    As low as 5,59 лв.

    Избери цвят

  3. Коректор за лице Cover stick
    essence
    Коректор за лице Cover stick
    6 гр.
    С матово покритие
    As low as 3,99 лв.

    Избери цвят

  4. Коректор за лице Camouflage Matt
    essence
    Коректор за лице Camouflage Matt
    5 мл.
    С висока покривност
    As low as 5,99 лв.

    Избери цвят

  5. Гланц за устни Extreme Shine Volume
    essence
    Гланц за устни Extreme Shine Volume
    5 мл.
    Плътност, обем и блясък
    As low as 4,59 лв.

    Избери цвят

  6. Балсам за устни Heart Core
    essence
    Балсам за устни Heart Core
    3 гр.
    С плодов аромат
    As low as 3,69 лв.

    Избери цвят

Настрой низходяща посока
на страница

Гримът, като древна форма на изкуство надхвърлила вековете, е украсявал лицата както на мъже, така и на жени, оставяйки незаличима следа върху културите и цивилизациите по целия свят. От церемониалните ритуали на древните народи до бляскавите модни подиуми днес, гримът се е превърнал в изключително средство за себеизразяване и увереност.

Можем да проследим развитието на грима още от Египет, където той е приеман за част от ежедневния ритуал за поддържане на лицето на жените и мъжете. Основното, на което са залагали египтяните е характерното подчертаване на очите и оцветяване на устните в живи цветове. Древните гърци са използвали смес от олово и креда за създаване на блед тен, а в цяла Азия традиционният грим е играел решаваща роля в различни театрални представления, отразявайки културата и традициите.

В епохата на Ренесанса бледият тен, розовите бузи и червените устни се превръщат в олицетворение на красотата. Това е периода, в който се появяват наръчници и ръководства за красота, описващи правилното прилагане на козметиката. Гримът все още се свързва тясно с обществените идеали за чистота и добродетел, но започва също да символизира изтънченост и финес.

Революционната промяна се случва през 20-ти век, когато гримът преминава от символ на социален статус към средство за себеизразяване. Златният век на Холивуд популяризира червените устни и бляскавите очи, които определят стандарта за красота. Пънк и гръндж движенията от края на 20-ти век донасят не традиционни и остри стилове на грим, предизвиквайки традиционните норми. 

А ето и само част от причините да използваме грим днес:

За себеизразяване - гримът се превърна в мощен инструмент за изразяване на индивидуалността. От смели и драматични визии до фини и естествени стилове, хората могат да предадат своята личност и креативност чрез майсторството на грима.

За повишаване на увереността - трансформиращият характер на грима има способността да повишава увереността и самочувствието. Ритуалът на нанасяне на грим позволява на хората да поемат контрол върху външния си вид и да се почувстват овластени в собствената си кожа.

За професионално и социално въздействие - в професионалната сфера гримът може да има дълбоко въздействие. Изчистеният външен вид може да вдъхне увереност на работното място, карайки хората да се чувстват по-способни и подготвени. Освен това социалните събития често предоставят възможност на хората да покажат своята креативност чрез грим, допринасяйки за чувството за общност и споделени интереси.

Настоящите тенденции в грима включват смели и експериментални визии. Любителите на грима се насърчават да излязат от зоните си на комфорт и да използват грима като форма на творческо изразяване.

Независимо дали е за себеизразяване, изграждане на увереност или просто удоволствие, ние от Bonjour сме тук за да ти помогнем на намериш любимите си продукти!

Bonjour – кажи здравей на своята индивидуалност!