За да добавите артикул към списъка с любими продукти, е необходимо да влезете в профила си или да се регистрирате, ако нямате такъв.

Грим

Настрой низходяща посока
на страница
  1. Флумастер за вежди Micro Precise
    Aura
    Флумастер за вежди Micro Precise
    1 мл.
    За прецизно оформяне
    As low as 13,99 лв.

    Избери цвят

  2. Фон дьо тен Hydra Matte
    Aura
    Фон дьо тен Hydra Matte
    30 мл.
    С матово покритие
    As low as 19,99 лв.

    Избери цвят

  3. Руж Blush Crush
    essence
    Руж Blush Crush
    5 гр.
    С мека и лека текстура
    As low as 5,09 лв.

    Избери цвят

  4. Течен руж Baby Got Blush
    essence
    Течен руж Baby Got Blush
    10 мл.
    С мека и лека текстура
    As low as 6,99 лв.

    Избери цвят

  5. Фон дьо тен Skin Tint
    essence
    Фон дьо тен Skin Tint
    30 мл.
    Леко до средно покритие
    As low as 7,99 лв.

    Избери цвят

Настрой низходяща посока
на страница

Гримът, като древна форма на изкуство надхвърлила вековете, е украсявал лицата както на мъже, така и на жени, оставяйки незаличима следа върху културите и цивилизациите по целия свят. От церемониалните ритуали на древните народи до бляскавите модни подиуми днес, гримът се е превърнал в изключително средство за себеизразяване и увереност.

Можем да проследим развитието на грима още от Египет, където той е приеман за част от ежедневния ритуал за поддържане на лицето на жените и мъжете. Основното, на което са залагали египтяните е характерното подчертаване на очите и оцветяване на устните в живи цветове. Древните гърци са използвали смес от олово и креда за създаване на блед тен, а в цяла Азия традиционният грим е играел решаваща роля в различни театрални представления, отразявайки културата и традициите.

В епохата на Ренесанса бледият тен, розовите бузи и червените устни се превръщат в олицетворение на красотата. Това е периода, в който се появяват наръчници и ръководства за красота, описващи правилното прилагане на козметиката. Гримът все още се свързва тясно с обществените идеали за чистота и добродетел, но започва също да символизира изтънченост и финес.

Революционната промяна се случва през 20-ти век, когато гримът преминава от символ на социален статус към средство за себеизразяване. Златният век на Холивуд популяризира червените устни и бляскавите очи, които определят стандарта за красота. Пънк и гръндж движенията от края на 20-ти век донасят не традиционни и остри стилове на грим, предизвиквайки традиционните норми. 

А ето и само част от причините да използваме грим днес:

За себеизразяване - гримът се превърна в мощен инструмент за изразяване на индивидуалността. От смели и драматични визии до фини и естествени стилове, хората могат да предадат своята личност и креативност чрез майсторството на грима.

За повишаване на увереността - трансформиращият характер на грима има способността да повишава увереността и самочувствието. Ритуалът на нанасяне на грим позволява на хората да поемат контрол върху външния си вид и да се почувстват овластени в собствената си кожа.

За професионално и социално въздействие - в професионалната сфера гримът може да има дълбоко въздействие. Изчистеният външен вид може да вдъхне увереност на работното място, карайки хората да се чувстват по-способни и подготвени. Освен това социалните събития често предоставят възможност на хората да покажат своята креативност чрез грим, допринасяйки за чувството за общност и споделени интереси.

Настоящите тенденции в грима включват смели и експериментални визии. Любителите на грима се насърчават да излязат от зоните си на комфорт и да използват грима като форма на творческо изразяване.

Независимо дали е за себеизразяване, изграждане на увереност или просто удоволствие, ние от Bonjour сме тук за да ти помогнем на намериш любимите си продукти!

Bonjour – кажи здравей на своята индивидуалност!