Ив Роше – създател на растителната козметика

Единствена по рода си, тази козметика е предназначена да ви подари виталната енергия на растителната материя и удоволствието, което само природата може да дарява. И днес продължаваме да бъдем култиватори, производители и дистрибутори. За нас растителният свят е източник на непрекъснато обновяване и творчество. Той вдъхновява най-дълбоките ни убеждения: респектът към живота на Земята, на цялата планета с мисията да съхраним трайно растителното биоразнообразие.

КУЛТИВАТОР - ПРОИЗВОДИТЕЛ - ДИСТРИБУТОР

Марката Yves Rocher е единствена по рода си, защото изучава всеки аспект от своята дейност: земеделие, природни и научни изследвания на растенията, разработване на иновативни активни съставки, формули, суровини, производство, опаковане, транспорт и дистрибуция по целия свят.

Над 100 акра органични насаждения в Ла Гасии задоволяват всяка година една трета от нуждите на Yves Rocher за производството на продукти на растителна основа. Органичната арника, синя метличина, лайка и много други са култивирани именно в Ботаническата градина на Yves Rocher.

300 милиона продукти се произвеждат всяка година в три фабрики в Ла Гасии, Бретан. Те са разработени със специални модели на управление и притежават сертификати за управление на качеството, безопасност на труда и опазване на околната среда.

Yves Rocher има представителства на 5 континента и се предлага в повече от 80 страни, в над 4000 магазина и салони за красота по света. Всяка година 80 милиона души посещават уеб сайта на марката. Отпечатват се 10 милиона каталози на 20 езика, включително на Брайловата азбука. Компанията днес има над 30 милиона потребители по целия свят.